Home » Bij ons » Vital Aroma

Vital Aroma

Is het je wel eens opgevallen dat je concentratie meteen toeneemt wanneer je verse pepermunt ruikt? Of dat je rustig wordt van de geur van zoete kamille?  Je zintuigen worden gelijk geprikkeld wanneer je langs bepaalde kruiden, planten, bloemen en bomen loopt.

In veel landen van de wereld worden oliën uit planten en bomen nog steeds ingezet bij gezondheidsproblemen.

De Amerikaanse Dr. David Hill, deed samen met andere wetenschappers wereldwijd onderzoek naar de werking van etherische oliën ter ondersteuning van het immuunsysteem, reduceren van stress en een betere werking van de spijsverteringsorganen. Hij toonde hiermee aan dat mensen beter slapen, maag en darmen beter functioneren en de huid sneller herstelt.

Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde en gedistilleerde oliën die worden gewonnen uit bladeren, bloemen, boom wortels en -schorsen. Ze zijn sinds mensenheugenis ingezet voor lichamelijk en geestelijk welzijn.

De kwaliteit van de olie is afhankelijk van veel omstandigheden zoals het klimaat, de mineralen in de grond het tijdstip van oogsten. Zo kan een olie die niet op de juiste manier is verwerkt al snel aan kwaliteit verliezen en kracht verliezen.

Helen Norp (1961)

Het is mijn missie om mensen de positieve gezondheidseffecten van deze oliën te laten ervaren. Het is immers niet voor niets dat deze oeroude producten nog steeds ingezet worden voor onze gezondheid en welzijn!

Ik werk met de meest zuivere etherische oliën die geschikt zijn voor aromatisch, uitwendig en (indien aangegeven) inwendig gebruik.

Ik geef cursussen, workshops, massages, consulten en lifestyle advies in Het Oude Postkantoor in Gieten en in mijn praktijk in Gieterveen.

VITAL AROMA  is onderdeel van mijn bedrijf: VITAL WORKS